Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dijous, 25 de setembre del 2008

Actualitat i curiositats del món dels escacs.

Què tal? En primer lloc, us animo a veure dos grans articles, referents als escacs femenins mundials, que uneixen i molt dos aspectes: bellesa e intel-ligència.

El primer article, (que està tant en català com en castellà), tracta de la nova Campiona del Món Mundial, l´Aleksandra Kosteniuk, que és model i actriu, a més de col-laborar en d´altres facetes, com de columnista de diaris, etc.........

El segon, (aquest està només en castellà), parla de lo no menys important, Carmen Kass, que a més a més de ser una supertop model reconeguda mundialment, també és dedica a la política, i als escacs, ja que és la Presidenta de la Federació d´Estonia, d´Escacs.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=545929&idseccio_PK=1028

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=545929&idseccio_PK=1028

http://www.marca.com/edicion/marca/ajedrez/es/desarrollo/1160632.html

La veritat és que trobo que són dos articles molt i molt interessants, de "lectura obligatória", o casi.

D´altra banda, dir que pel que fa al món dels escacs mundials, masculins, el GM "Vishy" Anand baixa, de moment, fins a la possició nº 5 del rànking mundial, i que virtualment, és el GM Vésselin Topalov el nou "number one", desprès de terminar el SuperTorneig de Bilbao.

La meva humil opinió al respecte, no és que estigui en (molt) baixa forma, Anand, sino que està preparant la seva defensa de la Corona Mundial, davant el també GM Kramnik. Vull dir, que Anand, molt segurament no haurà volgut mostrar les seves "armes secretes", per no revelar-les a Kramnik, i no poder jugar ja amb el factor sorpresa. Molt segurament, Anand s´haurà apartat dels esquemes en el que ell i el seu equip estàn treballant, i haurà volgut provar coses noves, sense sort. D´altra banda, però, degut al relatiu poc temps perquè es celebri el Campionat Mundial d´Escacs, és molt lloable i d´agrair, que Anand segueixi participant en durs SuperTorneijos.

El més segur és això, que Anand, amb molt bon criteri, "reservi forces" pel SuperMatch, amb Kramnik, que a més a més, també és com una "roca", moltes vegades, (sino que li preguntin al GM Kasparov, el number one mundial, sense cap mena de discussió, i també era el clar favorit a guanyar, a Londres 2000, sino recordo malament).

D´altra banda, Anand, quan s´ho proposi, pot tornar molt fàcilment a ser el nº 1 en les llistes mundials d´elo.

Bé, seguiré informant sobre d´altres notícies, curiositats, etc......, d´escacs.

Continuarà ...............

P.D: podeu trobar molta més informació sobre tot això en la magnífica i fantàstica web d´escacs, ja que és molt i molt completa: http://www.ajedreznd.com/