Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dilluns, 27 de juliol del 2009

Crónica de les partides ràpides de Mataró, del día 25.

El día 25, a Mataró, aprofitant que es celebraven les festes majors de Mataró, el Club d´Escacs Cerdanyola Mataró, va tornar a organitzar un Torneig de partides ràpides, per equips, format per 4 jugadors.

El nostre equip, el Laetània Alella, ja va participar l´any passat en aquest mateix Torneig i llavors vam fer un molt millor paper que ara. En la nostre defensa, s´ha de dir però que aquest cop teníem unes baixes molt importants, com ara la dels dos Xaviers, l´Andiñach i el Klimt, així com d´en Joan Ramon, que tenien altres compromisos i desafortunadament no van tornar a repetir, (de fet, el Xavi Andiñach i en Joan Ramon tenien un altre compromís escaquístic, ja que en aquests mateixos moments, es troben jugant el Torneig de la Lira, si no recordo malament). També, al darrer tauler vam tenir la baixa, (respecte l´any passat), de l´Alejandro, (en Kiwi).

En aquesta ocassió, el nostre equip, estava format, per rànquing d´elo, per: 1. Sergi Collazo; 2. Aquest mateix cronista, Llorenç Maza; 3. Emili de Miguel; i 4. El meu pare, Lorenzo Maza, (que no té fitxa com a jugador del Laetània). És a dir, que era un equip de "circumstàncies", ja que cap del jugador del nostre equip es especialista en les partides ràpides, i menys encara l´Emili i sobretot el meu pare, que degut al reglament peculiar de les ràpides, moltes vegades el van "enxampar", (no s´avisa de que et fan escac i si no mous el rei, perds la partida, per ser jugada il-legal; es curiós però, que si et menjes el rei ets tú qui perds la partida. El reglament de les partides ràpides, la veritat es que trobo que es molt liós i caótic). A mi també em va passar un cop però. Bé, de fet, crec que ens va passar a tots, com a mínim un cop.

Per la meva part, he de dir que no vaig obtenir tots els punts que m´hagués agradat, (tot i que aquest cop, en lloc de jugar al 3er o 4art tauler, em va tocar el 2on, però això no té que ser cap excusa, encara que els rivals tinguéssin molt més elo i fossin teóricament molt més forts, etc.......). En Sergi va ser qui va fer més punts del nostre equip, amb 4,5 punts, crec, (jo em vaig quedar amb 2,5, l´Emili amb 1, crec, i el meu pare, amb 0).

Aprofitant el que va dir en Sergi Collazo, per email, fent una petita crónica, la poso aquí al meu blog, perquè trobo que està molt i molt bé:

"El lloc està molt bé i diferent del que normalment veiem: a
l'aire lliure, prop de la platja i coberts per arbres moreres que ens
hagúessin protegit molt bé del sol en el cas de que n'hi hagués hagut. El
fet és que al final l'equip va estar composat per els dos Llorenç (pare i
fill), l'Emili i jo mateix. Penso que ens vam divertir força, vam fer 13
matx força emocionants. El nivell era molt, molt alt amb el que el resultat
final (últims) es pot considerar com anecdòtic donat que vam passar una bona
estona disfrutant dels escacs. A l'última ronda ens vam jugar l'última
posició amb el Cerdanyola B però vam caure 3-1 i no vam poder escapar del
"farolillo rojo" però penso, de veritat, que va se el de menys. Vam riure,
vam saludar vells companys, vam fer-ne de nous, en fi.. què més es pot
demanar!?".

Si, la veritat es que com diu el Sergi va estar tot molt bé. A més a més teníem el "bar-chiringuito" al costat, (que això també es molt important, xdddddd, sobretot en aquestes temperatures tan agobiants, etc......., de l´estiu), el bar "Margarit", crec que es deia, i si tenies sed o gana podies comprar-te un refresc o un gelat, etc........., per aliviar-te de la calor. Tot i això, com que no feia sol i teníem també la platjeta al costat, doncs la temperatura, la veritat es que era molt i molt agradable.

Bé, en tot cas va ser un molt bon entrenament per posar en pràctica diverses noves idees i repasar d´antigues també. Però en tot cas, per la meva part, tinc que posar-me les piles i començar-me a entrenar més fort per fer un paper "digne" a les ràpides de la Festa Major d´Alella, i sobretot, el que es més important, perque al nostre fort i dur Torneig pugui mantenir el meu elo o fins i tot pujar-lo una mica, (ja que els jugadors que venen darrera meu estàn apretant amb molta força, i d´altre banda, perque m´agradaria molt poder arribar a la barrera "psicológica" del voltant del 1900, etc..........).

Bé, ens veíem doncs Diumenge al matí. Fins aviat!!

Llorenç Maza.

P.D: molt curiosament, un jugador del club veí nostre, el Masnou, em va sortir amb l´Obertura Larsen, em va sorprendre i va acabar guanyant. M´agrada veure que vaig "creant escola", xddddddddddd No, fora conyes, la veritat es que a la magnífica revista d´escacs Jaque han sortit articles analitzant aquesta Obertura "estrambotica".

dijous, 23 de juliol del 2009

Crónica de les simultànies de Llavaneres.




El dia 19/07 del 2009, es va celebrar la Festa de Minerva a Llavaneres, i aprofitant la ocassió, al Casal de la Gent Gran, es van tornar a oferir unes simultànies d´escacs, que comptaven amb la participació del G.M Vicktor Moskalenko, (resident aquí a la província de Barcelona, desde ja fa alguns anys, i entre d´altres col-laboracions, col-labora amb la magnífica revista d´escacs Peón de Rey, i també en la desapareguda revista Sólo Teoria, que era molt i molt bona, amb totes les novetats teóriques dels Tornejos mundials més durs i forts d´escacs, com ara el Linares, per exemple, i amb molts bons anàlisis de variants teóriques de diverses Obertures, entre elles, la Defensa Francesa, on el G.M Moskalenko, que és un gran especialista, més d´un cop va exposar les seves molt interesants idees, etc......), que a més a més de ser un molt bon jugador, també es una persona molt simpàtica, amb qui es pot conversar tranquilament, etc...... Allà ens vam trobar a un company de club, en Manel Gardeñes, que finalment va aconseguir el primer premi dels adults, ja que segons va dir el G.M Moskalenko, va ser una partida molt igualada, etc......, (tot i que van haver d´altres partides que van durar més i van estar molt i molt igualades també; la veritat és que aquest any el nivell era molt i molt fort, i tal com va dir el G.M Moskalenko era molt díficil decidir qui es quedava amb o sense trofeu).

La meva partida no va ser gaire interessant, (en la meva defensa, tinc que dir que estava bastant cansat tant física com mentalment, ja que venia directament de fer unes "minivacances" a Lugo, i tampoc m´havia mirat pràcticament res d´escacs), ja que tot i que vaig quedar millor a l´Obertura, amb dos peons d´avantatge, em vaig quedar massa "taponat" darrera, i al final vaig acabar perdent. Vam jugar una Defensa Francesa, per "transposició", ja que inicialment em va sortir de Peó de Dama, (vaig estar temptat de fer el ContraGambit Budapest, però el G.M Moskalenko és un especialista en aquest Gambit, i també en la Defensa Francesa, però una mica més en el Budapest, i per això no em vaig atrevir a fer una Obertura tan arriscada, ja que no podia jugar amb el factor sorpresa a favor meu). Próximament intentaré penjar la partida, així com alguna que altre foto, (tot i que serà una mica díficil, ja que tenia la màquina digital una mica espatllada; la veritat és que no funciona gaire bé i tinc que fer un pensament i canviarme-la ja per una molt més moderna, etc.......).

En aquesta ocassió, (deu ser segurament per la crisi), el "piscolabis" que es va oferir a tots els participants, va ser molt més reduit que altres cops, i la entrega de premis de consolació als participants que no van recollir trofeu, va ser també més simbólic que mai, (una medalleta i prou). En fí, "algo es algo", que diuen.

Sigui com sigui, aquest va ser un bon rodatge per afrontar el nostre dur i fort Torneig d´Alella.

Us esperem allà. Fins aviat!!

P.D: per gentilesa d´en Jose Luis Monente, m´ha arribat una foto sobre aquestes simultànies. Tot seguit la penjo. Com podeu veure, em van "afectar" bastant els efectes del viatge a Lugo, i vaig agafar bastants quilets de més, xddddddddddd Potser m´arriba alguna foto més i la penjaré també. Actualització: un altre cop, gràcies a en Jose Luis, m´han arribat dues més sobre aquest certàmen. En una d´elles, es pot veure al fons, a en Manel Gardeñes, (porta la seva gorra característica), el nostre company de club i primer tauler del Laetània, i que va acabar en 1ª possició dels adults i s´en va endur el corresponent trofeu.

Crónica d´un català per Lugo.























Com ja vaig dir anteriorment, vaig anar amb part de la família, a Lugo, a visitar els meus padrins, i vam fer una mica de turisme, visitar i passejar per la muralla romana de Lugo, etc........ La veritat és que ens ho vam passar molt bé allà, ja que hi havien llocs molt bonics per visitar i es menja molt i molt bé. El que més ens va sorprendre, de llarg, és que cada vegada que demanes alguna cosa per beure, (ja sigui un café o una birra), et porten una o dos tapes. Si aneu per allà no deixeu de visitar aquests dos llocs, la Cafeteria Madrid i un lloc que li diuen A Tasca, (aquí és on molt segurament estiguin les millors tapes de Lugo). I per menjar molt i molt bé, tant en quantitat com en calitat, hi ha una braseria, que és diu Fonte do Rei. També un altre visita casi obligada és anar a un poblet molt proper a Lugo, Mondoñedo, on hi han unes tartes típiques molt i molt bones. De fet, en un dels locals on vam comprar les tartes hi havien personalitats catalanes, espanyoles i alguna que altre més, com ara el Rei, el Príncep, el mític ex-president, el Molt Honorable Jordi Pujol, en Julio Iglesias, en Felipe González, en Ramoncín, en Dalí, el Serrat, etc..........

També si aneu per Lugo o per altre lloc de Galícia, si us veieu amb prou forces, podeu provar les diferents classes d´aguardente, (orujo), que tenen, i sobretot, el blanc, és el més fort que tenen.

Deixant de banda les consideracions grastónomiques, passejant un dia per Lugo ens vam trobar un centre comercial que es diu Pazo de la Maza, (ho prometo, no té res a veure amb la meva família, he, he, he!!), i on surt també l´escut d´armes, etc......., tal com podeu veure a les fotos.

Al voltant de la plaça del centre a Lugo, es va celebrar també la Fira del Llibre Antic i d´Ocasió, i aquí vam trobar per un preu molt ecónomic un llibre antic, de un dels Grans Mestres de l´Antiguitat, com és en Philidor, creador de la defensa que porta el seu nom.

A més a més d´aquest llibre em vaig comprar altres llibres i una novela pol-liciaca en gallec, així com un diccionari galego-castelan, castelan-galego, per mirar d´aprendre aquesta bonica llengua també, (bé, de fet em vaig comprar també bastants diaris en gallec. És que sempre que vaig de vacances a algun lloc m´agrada mirar una mica la seva cultura, etc........ Recordo que una vegada quan vaig anar a l´institut de viatge pels Pirineus francesos, em vaig comprar una novel-la en francès, sobre el Zorro, aquest personatge emblemàtic i llegendari. També es cert que abans a la E.G.B, al "desaparegut" Col-legi "La Paz", vaig estudiar francès durant dos cursos si no recordo malament, i tinc també un diccionari francès-castellà, d´aquesta época, tot i que esta molt deterioridat i hauria de comprar-me un de nou, no pas llançar-lo, ja que té un valor sentimental per mi, ja que la editorial que feia aquests magníficis diccionaris, va "desaparèixer").

Sigui com sigui, aquest canvi d´aires em va venir molt i molt bé per desconectar de la rutina diària i afrontar amb garanties les properes cites escaquístiques. No obstant, no descarto gens fer un altre setmaneta de vacances, (al mes d´agost), quan acabi el nostre Torneig d´Alella. A mi m´agradaria molt anar per la Vall d´Aran, ja que diuen que tot allò es realment preciós, etc......... Però no se si anirem aquest any o ho deixarem per una mica més endavant, etc.......

Bé, fins aviat!!

Llorenç Maza.

dilluns, 6 de juliol del 2009

Vacances del mes de Juliol.

Finalment el nostre equip va conservar la categoria. Podríem haver fet alguna cosa més, mirar d´optar al playoff d´ascens, etc......... Jo per la meva part, vaig deixar escapar alguna que altra victória "relativament fàcil", o com a mínim haver aconseguit taules, i em vaig quedar, ara no ho recordo gaire, sorry, en 5, 5 punts crec.

Bé, ara en el mes de Juliol farem "minivacances" de l´11 al 18, (me´n vaig a Lugo, amb els meus pares, a visitar als meus padrins; ens ho passarem molt bé allà ja que es menja també molt bé i hi han llocs realment maravellosos per visitar), i no estaré disponible de cara a les ràpides de Llavaneres. En tot cas, el día 19 al matí si que aniré a les simultànies on participarà el G.M Viktor Moskalenko. Aquesta serà una gran prova de foc de cara al nostre dur i fort torneig d´Alella, al mes d´Agost. Aquest any no participaré al supertorneig de Badalona, d´una banda pel que va passar l´any passat i de l´altre, perquè tindria molts problemes per mirar de mantenir i/o pujar una mica els meus punts aconseguits amb molt d´esforç al passat Campionat Territorial de Barcelona, Grup del Maresme i al Campionat de Catalunya per equips. Però molt segurament que em buscaré algun altre Torneig que estigui més o menys bé, (si pot ser a Grup únic millor que millor), com el nostre d´Alella.

Bé, ens veíem a Llavaneres i sino, més endavant, a les festes d´Alella, on també participaré en les ràpides que organitzarà el nostre Club i/o en el nostre Torneig.

Salut i força Laetània!!

Llorenç Maza.