Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dijous, 11 de febrer del 2010

Balanç dels cinc primers "rounds" del Campionat de Catalunya per equips.

A finals del mes passat de Gener va començar el Campionat de Catalunya per equips, (estem ubicats al grup 5 de la segona categoria, i ara en l´"equador" del Torneig, és un molt bon moment per fer una mica de balanç de tot plegat. Us deixo aquí l´enllaç de la Federació Catalana d´escacs, per tal de que podeu seguir la nostre evolució: http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsacteslist.php?x_idGrup=35&z_idGrup=&x_idRonda=5&z_idRonda=) . He de dir que aquest és un Campionat molt díficil per nosaltres, ja que tenim diverses baixes per diversos motius, de feina, etc......., i són unes baixes molt importants, ja que són jugadors dels taulers de dalt, (en Manel Gardeñes, el nº 1, que tot i tenir fitxa, no juga mai, en Sergi Collazo, que el tenim també de baixa per totes les rondes, tot i tenir fitxa també, en alguna que altre ronda, en David, el nostre primer taulell d´ara). D´altra banda, en aquesta temporada hem tingut dues baixes molt importants també, i de forma definitiva, (bé, a l´ igual que en Manel també, crec), com són en Xavi Klimt, que va anar a jugar al Club d´escacs de Vallromanes, i l´Alejandro, que va decidir no fitxar aquest any, (en "kiwi"), que ens ajudaria a omplir els forats del primer i únic equip, (com fan en Borja i l´Emili); degut la greu mancança de jugadors, aquest any el Laetània Alella només ha pogut presentar un equip, i tenim greus problemes cada setmana per fer el plé. És a dir que som 7 jugadors en total, però en diverses rondes també falta algun, com en la primera, on ens va faltar en David, i quedem només 6 jugadors.

És una veritable llàstima, ja que, per exemple, a la primera ronda, erem només sis jugadors, (és a dir, que ens faltaven dos), i podíem haver puntuat contra el Club d´Escacs Sant Marti, (vam jugar fora).

A la segona ronda, va venir al Laetània Alella el meu anterior club d´escacs on militava, l´Ateneu Colon, i desprès d´un emotiu reencontre amb el president, vam aconseguir amarrar el matx. La nota negativa però, va ser en Josep Ramon, que tenia la partida totalment guanyada, però no va trobar la jugada bona, i el seu rival, li va oferir taules, que no va voler acceptar, i al final, va quedar en una possició totalment perduda. Jo per la meva part, també vaig desaprofitar una bona ocasió per a com a mínim fer taules, contra un rival d´elo inferior i amb molta menys experiència, també, en teoria, ja que vaig jugar contra un nen.

A la tercera ronda es va produir un fet "peculiar". El president del club d´escacs Cerdanyola Mataró, en Bollero, ens va proposar de pactar unes taules, (que potser teóricament, tot i no ser gaire esportiu, aquest mig punt ens hagués anat molt bé de cara a la classificació general). Desprès de sotmetre-ho a votació entre tots els nostres jugadors, (jo en vaig declarar neutral, però recolçant a la majoria, encara que fós simple), i per només un vot es va decidir jugar. Cal a dir però que en Sergi Collazo va votar per anar a jugar, però desprès no es va presentar, (bé, va dir que seria baixa per tota la temporada, i va avisar la nit anterior al matx), cosa que va fer que molts dels components del nostre equip estiguin una mica molests amb aquest "mal gest", ja que si dius que no jugaràs en tota la temporada, doncs no votis per si s´ha d´anar a jugar o no, o directament dius que no es va a jugar, perquè tú no pots anar i no pots reforçar i ajudar a l´equip per mirar de lluitar per a guanyar el matx. Al final vam perdre 5 a 3. Jo per la meva part, vaig aconseguir estrenar el meu "casiller" particular, fent taules, amb negres, contra un rival d´elo superior.

A la cuarta ronda vam anar a jugar a Calella, i ens van tornar a faltar dos jugadors, i erem només 6, i vam haber tots de pujar taulers, i al final la "desfeta" va ser auténticament terrible, ja que ens van "esclafar", donant-nos una pallisa, per 7,5 a 0,5, (ja que només va puntuar el Xavi Andiñach, tot i que estava en possició perduda, i el seu rival es va equivocar al final, ja que tenia mat en poques jugades). Jo per la meva part, vaig tornar a desaprofitar una molt bona ocassió, ja que podia haver forçat com a mínim unes taules contra un rival superior en quant a punts elo.

I a la cinquena ronda, però, vam salvar un altre "match ball", (el primer va ser contra el Colon, que em sembla que és el cuer del nostre grup), contra el Vilassar B, (un equip que es clar rival directe nostre pel que fa referència a la lluita per la permanència de la categoria). En aquesta ronda, vam poder completar un equip de 8 jugadors, desprès de fitxar a un altre jugador, i vam poder plantar més "cara". Vam guanyar per 5 a 3. Jo per la meva part, vaig fer una bona partida, (per fí vaig puntuar i sent decisiu també, ja que estàvem 2 a 2, i havia un altre partida perduda, la d´en Joan Ramon, i en Xavi i en David ho tenien una mica complicat per guanyar, i el meu punt va desequilibrar la balança i va fer que juguéssin menys presionats els companys que encara estàven jugant), i desprès d´un gran error del meu rival, (que tenia menys punts elo que jo, i en teoria, tenia un nivell de joc "inferior"), vaig poder "rematar" de forma brillant, sacrificant la dama, (tot i que al final la recuperava també), per fer escac i mat. El Xavi va veure els moments finals de la meva partida, i no se si es va posar una mica sorprés i nerviós per la meva jugada, però desprès va veure com feia mat, (el nostre company, en Josep Ramón va dir-me que el meu rival es va quedar absolutament bocabadat, molt aixafat i desanimat desprès de la partida. Bé, va ser totalment cert, ja que va estar assegut al taulell analitzant la seva partida, amb algun que altre company del seu club. La veritat és que si, és un partida que per qui guanya l´"omple" de moral, però qui la perd, el deixa molt desanimat, etc.....). El Xavi, per la seva part, també va rematar la seva partida de forma brillant, (estava a punt de coronar una altre dama, a més de la que ja tenia sobre el tauler, i amb ventatge decissiva), i en David també va guanyar i vam guanyar el matx. Per la meva part, tot i haver aconseguit el punt, tinc una molt baixa forma preocupant, ja que només porto 1,5 de 5 possibles, (bé, en Josep Ramon, crec que porta una puntuació molt similar a la meva, 1 de 5, crec, i en Joan Ramon tampoc porta un bon "score"; en Borja i l´Emili tampoc estàn en gaire bona forma, però crec que els que tenim que marcar la diferència som els de dalt, on només estàn responent molt bé en Xavi i en David), tot i que al ser menys jugadors a l´equip i faltar-nos els "forts", en Sergi, en Manel, etc....., tenim que jugar més amunt i enfrontar-nos a rivals més forts i durs, però això no ha de servir d´excusa. D´altre banda, crec que he jugat 4 partides amb blanques i només una amb negres, (és el cantó positiu, que estic imbatut amb les peces negres, però amb les peces blanques, que en teoria és un petit avantatge, tinc un bagatge molt baix).

Tot i no haver tingut gaire sort en els meus plantejaments d´Obertures, he de dir però que estic agafant el "gust" a sortir de peó de dama, (menys a la primera ronda, on vaig provar un nou plantejament, amb 1. Cf3 ), amb els rivals més forts, i de peó de rei, amb els rivals en teoria més assequibles. Amb negres, no he pogut fer gaires "improvisacions", ja que només he jugat un cop, em sembla, i em van sortir de dama, i vaig entrar en una mena de Defensa Ortodoxa, si no recordo malament.

Tot seguit, intentaré pujar la meva partida de la cinquena ronda, on vaig jugar més o menys bé, i vaig poder rematar la lluita de forma brillant i amb una bonica "miniatura". Espero i desitjo que us agradi, (la partida és una Defensa Francesa, variant Tarrasch, si no m´erro).

Espero i desitjo que us agradi.

Bé, fins aviat.

Llorenç Maza.

P.D: aquest any tocarà patir molt i molt per poder mantenir la nostra categoria, però crec que finalment ho aconseguirem. Ens resta fer algun puntet més, (que crec que amb més o menys facilitat, ho podem fer), i crec que ja ho tindrem al sac i ben lligat, (la propera ronda però, ens tocarà perdre, ja que ens enfrontem contra el Masnou, el líder del nostre grup, crec que és, i ells juguen a casa a més a més; jo per la meva part intentaré preparar-me alguna cosa, a veure si dono la "sorpresa"). D´altra banda, seria molt bó que el nostre club, que passa un moment una mica delicat, aconseguís superar els petits problemes que té, (de falta de jugadors, i també, una mica, en la vessant económica, hem de mirar de "collar" una mica més a l´Ajuntament d´Alella, per a que es mulli i doni més subvenció de la que dona, per tal de poder organitzar un molt bon Obert d´Alella, mirar de fitxar nous jugadors, etc.......).