Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dimarts, 31 d’agost del 2010

Crónica de l´Open d´Alella 2010.

Del dia 11 al 19, (els dos dies inclosos), del mes d´agost, es va disputar una nova edició de l´Open d´Alella 2010, que pràcticament, ja s´ha convertit en un "clàssic" de l´estiu, i normalment, any rere any repeteixen diversos jugadors en aquest torneig.

Aquest torneig, en línies generals, va resultar molt positiu pels diversos jugadors del Laetània Alella. Jo, per la meva part, vaig provar noves obertures, (del peó de dama bàsicament), i vaig "recuperar" algunes de les defenses dels meus inicis en els escacs, (va ser un retorn a la infància, quan tenia uns 8 anys, més o menys, tot i que puntualment, alguna vegada també la he utilitzat), la "rocosa" defensa Caro-Kahn, que em va funcionar molt bé en la ronda cuarta, contra en J.A. Maynat, amb qui vaig fer taules, amb negres, en 22 jugades, tot i que tenia un final de torre i peons contra torre i peons, una mica superior, pero que era díficil de materialitzar la superioritat, i per això vaig proposar les taules que va acceptar. Com que en Maynat té molts més punts elo que jo, i també molta més experiència, abans de volguer forçar i equivocar-me, vaig decidir proposar un empat.

A la vuitena ronda, vaig jugar contra en Xavi Andiñach, amb negres. Desprès d´una transposició, la partida va derivar en una defensa Siciliana, on desprès d´un tira i afluixa per totes dues parts, vam arribar a un final una mica superior per a en Xavi, que va acabar guanyant. Això si, va ser una partida molt interesant, on podia haver passat de tot.

A la novena i darrera ronda, vaig canviar d´Obertura, i vaig fer la Anglesa, variant dels quatre cavalls, (una mena de defensa Siciliana, però amb les peces blanques i un temps de ventatje), i per fi vaig aconseguir guanyar al meu rival, en Jordi Volart, que precisament em va guanyar les dues vegades anteriors que vam jugar, amb les peces blanques, i precisament, amb la Obertura Anglesa. Vull dir, que em va resular més gratificant la "revenja", precisament en fer-la amb les seves propies "armes" i guanyar-lo. La Obertura Anglesa, ja que era un moment decisiu per a mi, la vaig escollir, perquè té fama de ser molt sólida i combativa també, i he anat recorrent a ella en diferents vegades, amb molts bons resultats. He de dir que he notat que el meu estil de joc s´adapta molt bé a les Obertures de Flanc, (la Anglesa, la Bird, la Larsen, etc.......), ja que pràcticament amb totes elles he obtingut més bons resultats que amb d´altres Obertures, de Peó de Rei, i de Peó de Dama bàsicament.

Finalment, vaig fer 4,5 de 9 punts, i potser podia haver fet una mica més, però finalment em vaig endur un premi, el de millor jugador local, perquè en Xavi va quedar millor jugador del seu tram, amb 5,5 punts de 9. D´altra banda, vaig ampliar la meva col-lecció d´escacs, en comprar un llibre i una revista que em feia molta il-lussió tenir, i que molt segurament els utilizi en el futur.

En Josep Ramon, per la seva part, va fer també un molt bon torneig, i va acabar empatat amb punts, amb mi, però com que tenia un millor desempat, em vaig endur jo el premi.

La nota negativa, només va ser per en Joan Ramon, que no va fer un bon torneig, ja que va desaprofitar ocasions per fer més punts, i en Gerard, (un fixatge nou), tot i que per ser la primera vegada que participava en un torneig "oficial" d´escacs, va cumplir amb escreig.

En termes generals, però, els jugadors del Laetània vam fer un molt bon torneig, contra gent molt més forta que nosaltres en quant a puntuació elo, experiència i força de joc també, i ens vam sortir bastant bé, i de cara a futurs torneijos importants, (el proper Campionat de Catalunya per equips, del mes de gener, sobretot), fan veure una llum d´esperança pel futur, (recordem que el nostre proper objectiu es recuperar la segona categoria que vam perdre).

Ara cal seguir entrenant-nos i mantenir aquesta força de joc en les properes cites escaquístiques que tinguem.

Continuarà ............

P.D: properament intentaré posar les meves partides d´aquest Torneig, així com d´altres d´interés que trobi.