Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dissabte, 21 de juny del 2008

Crónica de la 5ª ronda del Social Laetània.

Per aquesta 5ª ronda portava les peces negres i jugava amb un rival superior a mi en quant a punts elo i també amb un molt bon nivell de joc. Al principi esperava provar alguna defensa nova, com la Berlinesa, o la Steinitz "diferida", potser la Pirc Ufimtsev, o fins i tot la Robatsch, etc......., però ja des de bon començament vaig tenir una sorpresa, ja que no em va sortir de Peó de Rei, com crec que acostuma a fer, sino que em va fer l´Obertura Anglesa. Jo vaig sortir de Cavall de Rei, i vaig pensar en utilitzar una de les meves Defenses favorites, com el Contragambit Budapest o el Fajarowitch, (per transposició de jugades, clar), o intentar de fer alguna nova Defensa, com la Grunfeld o la Nimzowitch, que algun cop ja vaig provar, però tement que el meu rival s´hagués preparat molt bé, vaig decidir provar una Defensa nova que havia analitzat i provat pel kurnik . Al final, vaig fer una mena de Sistema Hromadka "millorat", (crec que també s´anomena com Benoni, en segons quins llibres d´Obertures, etc......, però el GM Ludek Pachman, l´anomena com Sistema Hromadka).

Desprès d´un mig joc amb algun que altre cop tàctic, vam anar canviant les peces i vaig aconseguir crear una molt petita debilitat al meu rival, uns peons doblegats a la columna c . Finalment, vaig aconseguir l´avantatge de primer un i desprès dos peons, i mica en mica, vaig arribar a un final de torres i desprès a un final de peons, amb avantatge per a mi, de dos peons i passats, avantatge que al final va resultar ser decisiu.

La elecció de l´Obertura per la meva part, va ser molt bona, ja que encara que en principi, crec que el Xavi em volia sorprendre, al final el vaig sorprendre jo a ell, ja que va consumir massa temps al principi, i desprès, potser es va "precipitar" una mica en el mig joc i en el final, on va jugar molt ràpid.

Així doncs, 3/5 punts, i guanyant a un rival directe, pel que fa al 3er lloc de la classificació final. Crec que puc agafar a la taula classificatória a en Joan Ramon, (un nou fixatge per la propera temporada), pero degut a que em va guanyar a la 1ª ronda, amb les peces negres, té un desempat millor que jo, a més a més de que està 1 punt per sobre meu, si no vaig errat. En tot cas, segueixo "al acecho", per si té alguna ensopegada.

Pel que a la 1ª possició, el nostre President i Capità, el Xavi Andiñach, quedarà 1er i Campió del Social d´aquest any, ja que va guanyar, amb les peces negres, crec, a en Joan Ramon, que anava empatat a punts amb ell. Tot i això, en Xavi va tenir moltíssima sort, ja crec que estava en una possició molt perduda, però en Joan Ramon va cometre un error fatal, molt greu, que li va costar la partida. Al final, va abandonar.

De la resta de partides, no hi ha res més per destacar, crec, només dir que van descansar en aquesta ronda, l´Alejandro, novament, el jugador del club veí, el Masnou Casino, que ha estat convidat a jugar el nostre Social, el senyor Jordi Olleta, el jove Borja Bartolomé, i el meu pare també. Mentres que l´Emili va tenir una partida molt fàcil i "plàcida" també amb una nova incorporació de darrera hora, un home que ja fa molt temps que no juga partides ni competicions oficials, l´Hernández, Bienvenido.

Abans d´aquesta ronda és van tractar temes relatius al club, com la situació económica, el futur Open d´Alella que es farà, etc...... , i és va guardar un minut de silenci per la defunció d´en Agustí Sin, un molt bon company i una gran persona, que sempre ajudava en totes les tasques del club que podia, i que va ser també va ser President del C.E Laetània Alella, i que també com va dir el nostre company Emili, va fer molt pel nostre club, i el va aixecar, (juntament amb l´Emili), quan passava temps molts díficils. En finalitzar el minut de silenci, vam dedicar-li també uns forts i emotius aplaudiments, en reconixement i respecte a la seva persona. També, per iniciativa de l´Emili, es va acordar per unanimitat enviar una placa a la seva família, per tot el que va fer pel club. Descansa en pau, Agustí.

Bé, per la propera ronda, amb les peces blanques també provaré alguna cosa nova. De moment, tot m´ està sortint molt bé, ja que en cada ronda estic provant una Obertura nova, i m´estic reservant les meves "armes secretes", pels molts durs Torneijos de Badalona, i el nostre, d´Alella, tot i que no descarto per res, tornar a repetir algun (s) del plantejament (s), que estic fent en aquest Social.

Tot seguit, la meva partida:

Amb les peces blanques: Xavi Klimt, (1836), Laetània Alella, i amb les negres, aquest cronista, Llorenç Maza Navarro, (1812), Laetània Alella:

1. c4 - Cf6; 2. d4 - c5; 3. e3 - e6; 4. Cf3- cxd4; 5. exd4 - Ab4+; 6. Cc3 - Ce4; 7. Ad2 - Cxc3; 8. bxc3 - Ae7; 9. Ad3 - 0-0; 10. 0-0 - d6; 11. Te1 - Cd7; 12. Af4 - Cf6; 13. Dc2 - b6; 14. Cg5 - g6; 15. Ce4 - Ab7; 16. Te3 - Cxe4; 17. Axe4 - Axe4; 18. Dxe4 - Te8; 19. Tae1 - Af8; 20. Te3h3 - Dc7; 21. Ag5 - f5; 22. Dd3 - Tac8; 23. The3 - Dxc4; 24. Dxc4 - Txc4; 25. f4 - d5; 26. Te1c1 - Rf7; 27. Teh3 - h5; 28. The3 - Ag7; 29. Rf1 - Axd4; 30. Ted3 - Af6; 31. h4 - Tec8; 32. Axf6 - Rxf6; 33. Re2 - b5; 34. Rd2 - b4; 35. Td4 - bxc3+ - 36. Rd3 - Tc4xd4+ - 37. Rxd4 - c2; 38. Rd3 - e5; 39. Txc2 - Txc2; 40. Rxc2 - e4; 41. Rc3 - Re6; 42. Rd4 - Rd6; 43. a4 - a6; 44. g3 - a5; 45. Rc3 - Rc5; 46. Rd2 - Rd5; 47. Re2 - Rc5; 48. Rd2 - d4; 49. Re2 - d3+ I les blanques abandonen.



Bé, fins la propera ronda.

Continuarà ............

3 comentaris:

Xavinger Z ha dit...

Hola, deu ni do el blog, encara no el coneixia... Be nomes et vull apuntar un parell de coses de la meva partida contra en joan Ramon, de fet jo vaig jugar amb negres, va ser una francesa molt poc interessant on ell es va deixar 2 peons nomes començar i despres jo em vaig deixar la dama per un cavall d'ell, vaig seguir jugant la veritat no se ni pq, intentant montar una fortalesa, despres d'unes quantes errades per part de tots dos finalment ell em va tornar el regal i es va deixar la seva dama, abandonant al moment, tot i que el vaig fer seguir i al final vaig guanyar.
Una partida de la que cap dels dos ens podem sentir orgullosos, i sens dubte la pitjor ( dels dos ) i amb molta diferencia en tot el social.
Salut!
Xavi

LLORENÇ MAZA NAVARRO ha dit...

Hola Xavi, què tal? Ja està corretgit. Bé, en qualsevol cas, et felicito per endavant per la teva victória al Social.

Fins aviat!!

Llorenç Maza.

Xavinger Z ha dit...

Jejeje! encara queda molt torneig i si jugo com l'altre dia ho veig una mica complicat. En tot cas, com ja saps el social s'ha fet pensant mes en que sigui un entreno per tots que no un torneig de veritat.
Salut!
Xavi