Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dissabte, 28 de juny del 2008

Crónica de la 6ª ronda del Social Laetània.

En aquesta 6ª ronda no hi ha gaire a destacar, "escaquísticament parlant". Vaig jugar amb les peces blanques contra l´Alejandro, (que va tornar a jugar al Social, desprès dels descansos que havia fet, provocats, sense cap mena de dubte, pel fet de que tenia exàmens d´Universitat), un dels nous fixatges d´aquesta temporada, i tenia previst provar alguna cosa nova, com l´Obertura Italiana, la Escocesa, (o el Gambit Escocés), però finalment no va poder ser. Vaig sortir de Rei i em va fer la Defensa Philidor. Llavors, jo vaig optar per fer la "variant italiana", 3. Ac4. Ja desde l´Obertura, el meu rival es va deixar una molt valuosa peça menor, un cavall, i això ja va resultar ser definitiu, tot i que em sembla que podia haver recuperat la peça i complicar-me una mica les coses, tot i que jo tenia avantatge, ja que estava atacant el seu enroc llarg. Al final, vaig acabar guanyant.

De la resta de partides, no hi ha gaire a destacar. El meu pare, que anava amb les peces blanques, va sortir de Rei, i jugava contra el nostre Capità i President, el Xavi Andiñach. El meu pare va jugar molt i molt ràpid, i la partida va ser un vist i no vist, ja que va perdre en uns 10 minuts aproximadament. És a dir, que va ser pràcticament una partida molt ràpida, fàcil i plàcida pel Xavi.

Pel que fa al jove Borja , dir que jugava, amb les peces blanques, contra la "nova" incorporació, de darrera hora, el Bienvenido, i el Borja guanyava, crec que de torre, però en un moment donat, vaig veure que es va deixar la dama. Però no obstant, un altre error molt greu d´en Bienvenido, va fer que el Borja pogués coronar dama i acabés decidint la partida. En definitiva, que va ser una partida molt "boja", amb molts greus errors, per tots dos contrincants.

Potser la partida més igualada de totes va ser la que van disputar l´Emili, amb les peces blanques, contra en Joan Ramon. Aquesta partida no la vaig poder seguir gaire, però crec que va estar més o menys igualada, fins que al final, l´Emili portava un desavantatge de dos peons, (no se si passats o no), que va acabar resultant ser decissiu. Al final va guanyar en Joan Ramon.

Els jugadors que descansaven en aquesta ronda van ser l´Olleta, (que descansava per segon cop seguit), del club "veí", el Masnou Casino, (que ha estat "convidat" a jugar el nostre Social), i el Xavi Klimt, del Laetània Alella.

Sigui com sigui, aquest Social va bé per provar noves idees i/o "revitalitzar" d´algunes "velles variants", i sense cap mena de dubte constitueix un molt bon entrenament de cara a la temporada estiuenca, on hi ha torneijos pràcticament a qualsevol mes, al juliol, a l´agost, i fins i tot, al setembre. En un altre article parlaré aquí al blog sobre alguns d´aquests torneijos tant forts e interessants de jugar, com ara l´Internacional de Badalona, el nostre d´Alella, el de Sants, etc.....

Bé, fins la propera ronda.

Continuarà .....................

2 comentaris:

Xavinger Z ha dit...

Hola, doncs si realment ha sigut una ronda una mica light, vull puntualitzar un parell de cosetes, la primera que l'Alejandro a principis d'any amb prou feines sabia moure les peces, aixi que ha tingut una notable millora, la segona la primera victoria d'en Borja en partida seriosa, i despres que certament l'Emili i en Joan Ramon han tingut una partida molt igualada, pero malahuradament l'Emili ha comes un error que li ha costat dues peces amb lo cual la partida ja estava finiquitada.
Jo penso que el social esta complint be la seva funcio com a entrenament, ajuda a crear mes companyerisme i ens mante a tots mes propers als escacs en aquests mesos de sequera escaquista, a veure si hi ha prou ganes com per repetir el social despres de l'estiu.
Salut, Xavi

LLORENÇ MAZA NAVARRO ha dit...

Hola, què tal? Si, tens raó Xavi. Realment està progresant molt bé l´Alejandro. Crec que està a un nivell de joc una mica superior al Borja. En general, a tots dos els fa falta més "rodatge" per augmentar la seva força de joc. Per això aquest Social està realment molt bé com entrenament, no només per ells, sino per tothom.

Rep una salutació ben cordial de:


Llorenç Maza.