Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dijous, 23 de juliol del 2009

Crónica de les simultànies de Llavaneres.




El dia 19/07 del 2009, es va celebrar la Festa de Minerva a Llavaneres, i aprofitant la ocassió, al Casal de la Gent Gran, es van tornar a oferir unes simultànies d´escacs, que comptaven amb la participació del G.M Vicktor Moskalenko, (resident aquí a la província de Barcelona, desde ja fa alguns anys, i entre d´altres col-laboracions, col-labora amb la magnífica revista d´escacs Peón de Rey, i també en la desapareguda revista Sólo Teoria, que era molt i molt bona, amb totes les novetats teóriques dels Tornejos mundials més durs i forts d´escacs, com ara el Linares, per exemple, i amb molts bons anàlisis de variants teóriques de diverses Obertures, entre elles, la Defensa Francesa, on el G.M Moskalenko, que és un gran especialista, més d´un cop va exposar les seves molt interesants idees, etc......), que a més a més de ser un molt bon jugador, també es una persona molt simpàtica, amb qui es pot conversar tranquilament, etc...... Allà ens vam trobar a un company de club, en Manel Gardeñes, que finalment va aconseguir el primer premi dels adults, ja que segons va dir el G.M Moskalenko, va ser una partida molt igualada, etc......, (tot i que van haver d´altres partides que van durar més i van estar molt i molt igualades també; la veritat és que aquest any el nivell era molt i molt fort, i tal com va dir el G.M Moskalenko era molt díficil decidir qui es quedava amb o sense trofeu).

La meva partida no va ser gaire interessant, (en la meva defensa, tinc que dir que estava bastant cansat tant física com mentalment, ja que venia directament de fer unes "minivacances" a Lugo, i tampoc m´havia mirat pràcticament res d´escacs), ja que tot i que vaig quedar millor a l´Obertura, amb dos peons d´avantatge, em vaig quedar massa "taponat" darrera, i al final vaig acabar perdent. Vam jugar una Defensa Francesa, per "transposició", ja que inicialment em va sortir de Peó de Dama, (vaig estar temptat de fer el ContraGambit Budapest, però el G.M Moskalenko és un especialista en aquest Gambit, i també en la Defensa Francesa, però una mica més en el Budapest, i per això no em vaig atrevir a fer una Obertura tan arriscada, ja que no podia jugar amb el factor sorpresa a favor meu). Próximament intentaré penjar la partida, així com alguna que altre foto, (tot i que serà una mica díficil, ja que tenia la màquina digital una mica espatllada; la veritat és que no funciona gaire bé i tinc que fer un pensament i canviarme-la ja per una molt més moderna, etc.......).

En aquesta ocassió, (deu ser segurament per la crisi), el "piscolabis" que es va oferir a tots els participants, va ser molt més reduit que altres cops, i la entrega de premis de consolació als participants que no van recollir trofeu, va ser també més simbólic que mai, (una medalleta i prou). En fí, "algo es algo", que diuen.

Sigui com sigui, aquest va ser un bon rodatge per afrontar el nostre dur i fort Torneig d´Alella.

Us esperem allà. Fins aviat!!

P.D: per gentilesa d´en Jose Luis Monente, m´ha arribat una foto sobre aquestes simultànies. Tot seguit la penjo. Com podeu veure, em van "afectar" bastant els efectes del viatge a Lugo, i vaig agafar bastants quilets de més, xddddddddddd Potser m´arriba alguna foto més i la penjaré també. Actualització: un altre cop, gràcies a en Jose Luis, m´han arribat dues més sobre aquest certàmen. En una d´elles, es pot veure al fons, a en Manel Gardeñes, (porta la seva gorra característica), el nostre company de club i primer tauler del Laetània, i que va acabar en 1ª possició dels adults i s´en va endur el corresponent trofeu.