Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dijous, 27 de novembre del 2008

Simultànies d´escacs, a Llavaneres, el Diumenge 30 de Novembre.

Aquest proper Diumenge, el Gran Mestre (G.M) d´escacs, en Viktor Moskalenko, (que té la seva residència aquí en un poble de la costa de Barcelona, crec), torna a oferir unes simultànies, (desprès de les que va fer al mes d´agost d´aquest mateix any), al Casal de la Gent Gran, de Llavaneres. La cita és a les 10:00 hores del matí, tot i que en José Luis Monente va avisar (als jugadors del Laetània Alella), que miréssim
d´arribar una mica aviat, soposo que per si de cas hi va molta gent a la cita, (que és el que succeirà amb tota probabilitat, ja que no tots els dies és té la ocassió de jugar contra un G.M que és dels millors del panorama internacional d´escacs), doncs perquè no ens quedem sense plaça per jugar contra aquest G.M, etc........

Torno a repetir que en Viktor Moskalenko, a més a més de ser un excel-lentíssim jugador d´escacs, és millor persona, ja que es molt simpàtic, educat i amable també. Vull dir que és una persona molt propera.

Hi haurà, (com l´altre vegada), un obsequi-récord per a tots els participants, i els jugadors que aguantin més, (que facin taules com a mínim, o potser, que puguin guanyar, qui sap), doncs tindràn dret a recollir un trofeu, (dos pels adults i dos pels "nanos"). En l´anterior edició, degut a que va aguantar fins al final, el nostre Capità i President, en Xavier Andiñach va recollir el trofeu, (el que
l´acreditava com a nº 1), i aquesta vegada, és també el màxim favorit per tornar a repetir aquest triomf.
Jo per la meva part, intentaré aguantar tot el que pugui, per mirar de treure com a mínim unes taules i a veure si puc endur-me algun trofeu, (tot i que serà molt i molt complicat, ja que el G.M Viktor Moskalenko és especialista en pràcticament totes les Obertures, però molt especialment en dues que m´agraden molt a mi també i que he fet servir molts cops, com ara són la Defensa Francesa i el Contragambit Budapest; d´altra banda, si torno a repetir la mateixa defensa que l´anterior cop,
l´Alekhine, de ben segur que aquesta vegada la "sorpresa" no serà tan gran, ja que se l´haurà analitzat a fons, etc.....; de ben segur que tinc que buscar-me alguna altre cosa nova, alguna "sorpresa" d´Obertura, a veure si em funciona més o menys bé), ja que això sempre fa moltíssima il-lussió, etc......, a més a més de que seria una "injecció" de moral molt i molt forta també.

Pel que fa al número de participants del Laetània Alella, anirem en principi, jo, el meu pare, (tot i que no és jugador actiu), i en Xavier Andiñach. Però estaria molt i molt bé que s´apuntés algun company i amic més. És una ocassió realment única per fer un molt bon entrenament d´escacs i per apendre "coses" també.

Al finalitzar aquestes simultànies, (com va passar també l´altre cop), s´oferirà un petit "piscolabis" a tots els assistents. La veritat és que molt segurament tot tornarà a estar realment deliciós.

D´altra banda, per la meva part, intentaré comprar el darrer llibre en castellà d´en Viktor Moskalenko, que tracta sobre la sempre sólida i ferma Defensa Francesa, (a veure si amb sort porta algun exemplar Diumenge), i que m´el signi, ja que seria molt i molt valuós, i el guardaria com un tresor, (units als que ja tinc, de llibres signats, pels GM´s Gary Kasparov, l´indiscutible number one mundial, fins la seva retirada, i pel GM nacionalitzat espanyol, Alexei Shirov, que te també un estil de joc molt agresiu i combatiu, pràcticament anant sempre a l´atac i fent molt boniques i espectulars combinacions i sacrificis de peces, etc.....)

Bé, doncs, ens veíem allà.

Fins aviat!!

P.D: próximament intentaré pujar la crónica i la meva partida davant el G.M Viktor Moskalenko.