Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dissabte, 12 de juliol del 2008

Crónica de la 8ª ronda del Social Laetània.

Aquesta ronda malgrat les absències, escaquísticament parlant va ser molt interessant, sobretot pel que fa referència al match entre el Xavi Klimt, amb les peces blanques, contra l´altre Xavi, el nostre Capità i President, el Xavi Andiñach.
La partida va ser molt interessant, ja desde el principi. En Klimt va sortir de Peó de Dama, (1.d4 ), i l´Andiñach va respondre Cf6 . En la segona jugada, en Klimt va fer Cc3 , i aviat l´Obertura es va materialitzar en una de les múltiples variants de la Defensa India de Rei, (que guarda també molts punts de contacte amb la Defensa Pirc). La partida va ser molt igualada, i en Klimt, tot i portar desavantatge d´un peó, tenia la iniciativa, i tenia "chances" de fer bones combinacions, etc..... Finalment, l´Andiñach va poder activar les seves peces i anar tancant mica en mica a en Klimt, "condemnant-lo" a una possició una mica pasiva, on no tenia cap compensació pel peó que portava de desavantatge. No vaig veure el final de la partida, però crec que al final s´acabaria imposant el Xavi Andiñach.

Pel que fa a l´altre partida, el Bienvenido portava les peces blanques contra en Joan Ramon. L´obertura va ser mal tractada pel Bienvenido, ja que la seva possició no era gens bona; en Joan Ramon en l´obertura, va jugar molt sólidament, però potser hauria acabat decidint molt abans la partida al seu favor si hagués jugat més enérgicament. Tot i això, crec que va tenir les seves "chances" també. Concretament, en una variant, crec que podia guanyar una torre, o almenys, la calitat, això si, amb compensació també, per 1 o 2 peons, pel Joan Ramon. Malauradament, en Bienvenido no va aprofitar les seves opcions, i va quedar amb un peó de desaventatge, i en el final de torres, (amb peons i alfils blancs per part de cada un, també), en Joan Ramon va anar imposant mica en mica la seva técnica. Tampoc vaig veure el final d´aquesta partida, però crec que en Joan Ramon també acabaria guanyant.

L´Emili i el Borja descansaven, en aquesta ronda.

Aquest cronista jugava amb les peces blanques contra el jugador del club veí, el Masnou Casino, en Jordi Olleta. Malauradament no es va presentar.
I l´Alejandro Chacón, malauradament tampoc es va presentar, i jugava amb les peces blanques contra el meu pare.

D´aquesta forma, al final vam decidir avançar una de les partides de la 9ª ronda, i vaig jugar amb les peces negres contra el meu pare.
Va sortir-me de peó de rei i vaig plantejar la Defensa Siciliana, Variant Najdorf. Tot i jugar molt ràpid el meu pare, la partida no va ser molt fàcil. Només vaig decidir la partida en aprofitar dos petits cops tàctics que va passar per alt, (molt segurament provocats per jugar tant i tant ràpid, sense possar-hi la deguda atenció), i que al final van fer que decidís la partida al meu favor. Finalment, vaig fer escac i mat.

No obstant, pel que fa a la 8ª ronda, en el meu cas, he de dir que obtenir el punt així, "a sac", sense jugar, no és gens estimulant, i si pot ser, m´agradaria molt poder jugar la partida que em falta contra Olleta. El que passa és que no se si podré fer-ho, ja que molt segurament m´agafi uns dies de vacances i marxi amb la família, per gaudir d´uns molts merescuts dies de descans.

Sigui com sigui, he aconseguit un dels meus objectius per a aquest Social i era el de provar coses noves, i amb "relatiu" éxit, i reservar-me les meves "armes" secretes, en els molts durs i forts torneijos del mes d´Agost, a Badalona i a Alella.
El dia 20 de Juliol, però no se si podré anar a les simultànies que es fan a Llavaneres, ja que no se si estaré de vacances, etc....... Seria una veritable llàstima, ja que seria una molt bona prova de foc, abans d´iniciar el "tour de force" del mes d´Agost.

Bé, fins la propera ronda. O això espero i desitjo també.

Continuarà ..........................

2 comentaris:

Xavinger Z ha dit...

Hola, doncs la veritat es que la meva partida contra en Xavi Klimt va estar igualada encara que des del meu punt de vista millor per a ell la primera meitat de la partida, em va entregar un peo a canvi de molta activitat i si ho hagues jugat millor crec que ell tenia taules minim, en fi no n'hi ha prou en ser superior a la apertura s'ha de jugar molt fi fins al final per guanyar. La partida d'en Joan Ramon va acabar amb victoria pel Bienvenido, victoria inesperada pero justa, en Joan Ramon es va deixar peça a un final que tenia guanyat i en Bienvenido no va perdonar. En quant a la partida amb l'Olleta no et preocupis perque en principi he contat que la que es va jugar a la ronda va ser la que vas jugar amb el teu pare, aixi que la que tens amb l'Olleta queda pendent, ja em diras si no vols ser emparellat aquesta setmana.
Salut!
Xavi

LLORENÇ MAZA NAVARRO ha dit...

Hola, què tal? Vaja, quina sorpresa!! Va guanyar el Bienvenido al Joan Ramon. De vegades sol passar que quan no decideixes la partida en el moment precís, si al final comets algun petit error, acabis perdent mig o el punt sencer.

La teva partida amb el Xavi Klimt, si, la vaig veure molt bé, i el Klimt tenia com a mínim taules, si, ja que el peó que portaves de ventatge estava doblegat, a la columna e , però era molt díficil de poder aprofitar. Potser no va trobar les jugades precises, com dius.

Si, la meva partida amb Olleta queda pendent, però per aquesta setmana no, ja que marxem de vacances, tota la família, i per tant no ens hauries d´aparellar per aquest Divendres, ja que marxem el Dimecres al matí i tornarem el Dissabte al migdia, més o menys, i llavors, desprès, "enpalmaré" amb les simultànies de Llavaneres, el Diumenge al matí. A veure si ens veíem allà, i sino, doncs el proper Divendres. Sobre les simultànies he de dir que ho tinc molt complicat, ja que aquest GM, el Moskalenko, es 1 gran especialista en obertures i defenses que he fet servir molt, ja que m´agraden, com la Defensa Francesa, el Contragambit Budapest, etc......., i també, fer servir la Siciliana contra 1 rival molt superior a un mateix, és pràcticament "1 suicidi". No se, tindré que improvisar coses noves, tot i que si em surt de Peó de Rei, faré servir la meva "arma secreta", 1 defensa que no he fet servir mai en cap "partida seriosa", en cap torneig oficial, vaja, ni tampoc en cap Social, etc....., només per internet, i pel kurnik he posat en pràctica el que previament he "estudiat".

Bé, ja ens veurem!!

Rep una salutació ben cordial de:

Llorenç Maza.