Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dilluns, 28 de juliol del 2008

Crónica de les ràpides de Mataró del día 26.









El Dissabte 26 de Juliol, sobre dos quarts de cinc, el nostre Club, el Laetània Alella va participar a unes ràpides que es celebraven a Mataró. Els integrants de l´equip vam ser, per ordre estricte d´elo, vam ser: 1. Xavier Andiñach; 2. Xavier Klimt; 3. Joan Ramon; 4. Llorenç Maza; i 5. Alejandro Chacón, (Kiwi).

En Bienvenido també volia apuntar-se a jugar les ràpides, però finalment no es va animar a anar, i a darrera hora no es va apuntar.

El meu pare, tot i assistir, juntament amb la meva neboda, va estar només d´espectador i per donar força moral.

Com que l´equip havia de ser de 4 jugadors, vam decidir que en algunes rondes descansaria un jugador. D´aquesta forma, alguns taulers en algunes rondes, van pujar o baixar alguna possició.

Les ràpides es jugaven a l´aire lliure, en un espai que van habilitar, al costat d´un bar, (Can Margarit), i al costat teníem la platja i el passeig marítim també. En acabar es va oferir a tots els participants un petit "piscolabis", on van desapèreixer casi instantàniament les patates fregides i la cervesa amb llimona, xdddddd . Com a punt molt positiu, dir que a cada participant, se li va regalar un exemplar de la revista d´escacs, Peón de Rey.

Allà ens vam trobar a "vells" coneguts d´altres clubs, com els germans Maynat, del Canet, del Cerdanyola Mataró, etc...........

També com a presència destacada estava la jove i molt forta jugadora, la Judit Clopés Llahí, (la seva gran trajectória i gran qualitat escaquística és absolutament indubtable, sobretot si heu tingut l´oportunitat de seguir alguns exemplars del Butlletí de la Federació Catalana d´Escacs, (F.C.E), on es va fer un seguiment dels molts importants triomfs que va aconseguir.

Aquest cronista va tenir l´oportunitat de jugar amb ella, (ara no se en quina ronda exactament), amb les peces negres, i vaig plantejar la Defensa Alekhine, (ja que em va fer 1. e4 ), amb la intenció de jugar amb el factor sorpresa. L´Obertura va estar molt bé, tot i que no vaig fer les jugades que recomana la teoria i només vaig perdre al final, que em vaig deixar un peó, i mica en mica es va anar imposant, fins que finalment em va fer escac i mat. Com a curiositat, dir que em va caure la bandereta, però no es va donar compte i vaig seguir, a veure si s´equivocaba i/o li queia a ella, i jo me n´hauria adonat, ja que estava pendent. En aquest cas, no se que hagués dit el reglament, per a qui seria el punt, etc......... De vegades, s´ha de ser una mica "atracador", he, he, he.

Del que puc deduir és que la Defensa Alekhine ha sortit molt bé d´aquesta prova, ja que només vaig perdre al final i davant rivals en teoria superiors a mi en quant a punts elo, etc.......... També he de dir que una de les partides que vaig perdre amb l´Alekhine, va ser en un final de peons, on em vaig equivocar i al final vaig perdre. Però tenia "chances" de guanyar, o com a mínim de fer taules, em va dir el meu rival, en acabar la partida. A la 1ª ronda però, si que vaig guanyar, amb aquesta Defensa, a un dels germans Maynat. És va sorprendre segurament, en trobar-se aquesta Obertura, ja que va entrar ràpidament en problemes de temps, i finalment es va deixar una peça i li vaig fer escac i mat. El que vaig observar també es que em van fer bastant la variant del canvi, no se si perquè es van estudiar aquesta Defensa i/o no es van sorprendre massa, etc........, en tot cas, però, no es van "menjar" el rellotge i van jugar més o menys bé l´obertura, i l´efecta "sorpresa" que buscava, no va ser tant gran.

D´altra banda, he de dir, que amb les peces blanques, em sembla que vaig puntuar totes les vegades que hi vaig jugar, fent 2, 5 de 3 punts possibles. Vaig recórrer la primera vegada, a l´Obertura Larsen, un altre cop, i vaig fer taules. El segon cop vaig provar una idea nova, una mena d´Atac Barry-Hebden, (una Obertura que s´inicia amb el Peó de Dama, 1. d4 ), i vaig guanyar la partida. El darrer cop que vaig sortir amb les peces blanques però, vaig sortir de Rei, (volia fer una espècie d´Atac indi de Rei), però en contestar-me 1 ............ e5 , el meu rival, vaig provar de fer un Gambit Escocés, però vaig fer una Obertura molt dolenta, i molt ràpidament, em vaig deixar la Dama, però lluny d´abandonar, vaig resistir i complicar la partida, i vaig tenir en xarxa de mat al meu rival, però em vaig equivocar, (i vaig reclamar un escac i mat inexistent); sort vaig tenir però de que el meu rival estava en molts seriosos problemes de temps i va fer una jugada il-legal, que vaig reclamar.

Sobre l´aspecte "realitzador", he de dir que en aquesta ocassió, els "pichichis" de l´equip, vam ser en Xavi Klimt, (potser una mica millor que jo, ja que va alternar entre el 1er i 2on taulell, i jo, entre el 3er i el 4art, vull dir, que els rivals que li van tocar devien ser superiors als meus), i aquest mateix cronista, amb 3, 5 punts d´unes 9 rondes, crec que vam jugar, ja que vam descansar 2 o 3 i una no vam jugar-la, ja que no es va presentar l´altre equip, (em sembla que van ser 11 rondes en total, però cada integrant de l´equip va descansar 2 o 3 cops). Al final vam fer un total de 13 punts. Ara no m´en recordo dels "scores" d´en Joan Ramon i del Xavi Andiñach, sorry, però van ser una mica inferiors als nostres, en el cas del Xavi Andiñach però, es va trobar en el 1er tauler a casi totes les rondes, (menys en les que descansava clar), i es va trobar a tots els "huesos". També, he de dir que malaurada i desafortunadament, en "Kiwi" no va fer cap punt. Llàstima, però la propera vegada serà, segur que si, ànims noi!! D´altre banda, s´ha de tenir molt en compte que per ser el primer any que juga a escacs, ja està prou bé, el que li falta és una mica de "rodatge" i jugar més i més partides i torneijos per mirar de trobar una bona forma de joc i solidesa també, etc........, i així mica en mica segur que anirà progresant més i més.

En total, vam fer 13 punts i vam acabar novens, superant a algun equip. Vull dir, que crec que vam fer un gran paper, sobretot tenint en compte la gran qualitat dels esquips que es vam presentar, i el fet de que cap integrant del nostre equip és especialista en partides ràpides.

Finalment no vam optar a cap premi, doncs, (hi havien 4 per club i 4 pels millors taulers individuals, els que fessin més punts), però ens ho vam passar molt i molt bé, que és del que es tracta, vam establir-hi un molt ambient de companyerisme, etc........., a més, pel que fa per la meva banda, vaig provar coses noves (i també "revitalitzar") sobre el tauler, i a l´hora d´arribar a "agobios" de temps, aquesta experiència ens servirà, de ben segur que si.

Per la meva banda però, tinc que seguir entrenant-me, ja que si em surten de Peó de Dama, (sobretot amb la "molesta" variant 2. Cf3 ), encara no tinc gens clar que faré, ja que vaig plantejar, entre alguna altre, la Defensa India Antiga, i la Grunfeld, però no en vaig quedar gaire satisfet, tot el contrari que amb la Defensa Alekhine, que crec que puc tornar a fer servir amb moltes garanties d´éxit, al supertorneig de Badalona, que comença dintre de molts pocs dies.

Per acabar dir que el Divendres no hi va haver Social, i que el nostre company i amic, el Manel Gardenyes ens va donar una classe a diversos integrants del club, i vam fer unes simultànies comentades, i va ser una molt bona classe, molt aclaridora. Próximament intentaré possar la meva partida, ja que tot i que no la vaig apuntar, en arribar a casa, la vaig tornar a reproduir en el tauler i anotar també.

Pel proper Divendres, no se si hi hauràn més classes i/o Social, però en tot cas, jo no podré anar, ja que justament aquest Divendres a la tarda, arrenca el torneig de Badalona. No crec que pugui optar a cap premi, però desitjo i espero també fer prou punts i enfront de rivals més o menys bons, per tal de mirar d´augmentar una mica el meu disminuit elo.

En fí, fins un altre!!

3 comentaris:

Xavinger Z ha dit...

Doncs si que va estar be les rapides, us haig de felicitar a tots inclos en Kiwi que va fer un bon paper tot i la seva manca d'experiencia, l'unic que crec que no va rendir al nivell que tocava vaig ser jo amb nomes dues taules i 7 derrotes, la veritat no em convenç que vaig jugar amb gent amb mes Elo que jo perque vaig perdre per errades meves no per encerts dels rivals aixi que ho podria haver fet millor.
Aquesta setmana no hi haura social, perque el diumenge ja farem les semirrapides, en tot cas us desitjo molta sort a tots els que participeu a l'open de Badalona, jo aquest any tampoc hi sere. Per cert la classe d'en Manel molt bona, el proper dia mirare de portar el mural. Pero en Manel no es MC, XD, tot i que crec que podria jugar a aquest nivell si s'ho proposes ( nomes cal veure el seu Elo FIDE i comparar-lo amb el de qualsevol mestre catala).
Salut! i sort a Badalona!

LLORENÇ MAZA NAVARRO ha dit...

Vaja, no es MC en Manel ....... Bé, en tot cas, si que podria ser-ho molt fàcilment, ja que té prou nivell de joc, etc........, per ser-ho.

D´altre banda, no ha sortit en cap foto l´Alejandro. Vull dir que estaria molt bé que haguéssim sortit tots els integrants de l´equip.

Bé, en tot cas, no et preocupis pel teu "baix" rendiment a les partides ràpides, Xavi, ja que les que conten de veritat són les partides "lentes", per pujar o baixar elo, i és en aquestes on s´ha de posar moltíssima més atenció, etc.........

Bé, jo segueixo entrenant-me pel supertorneig de Badalona. A les ràpides de la Festa Major, aniré a mitj matí a donar una ullada, etc....... Ah, a lo millor s´apropa una dona (ens ho va dir al despatx) amb el seu fill, d´uns 10 anys, que juga a escacs, etc....., però que de moment no juga en cap equip. Crec que aniria molt bé "captar" nanos al nostre club.

Gràcies per desitjar-me sort. La necessitaré, ja que allà el nivell és molt i molt fort.

Ens veíem Diumenge.

Fins aviat!!

LLORENÇ MAZA NAVARRO ha dit...

Bé, si que surt, però de molt lluny, a la segona foto, em sembla, al costat meu, al quart tauler. Però no surt directament en cap foto. En fí, crec que hauria estat molt bé que sortissim tots els integrants de l´equip. Potser l´any que ve, o en un altre prova, etc.......

Salut!!