Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dimecres, 9 de juliol del 2008

Només escacs?!

Aquest article va dirigit sobre la portada i la pàgina 10 de la revista Jaque, en el mes de Juliol de 2008. Deixant de banda els continguts purament escaquístics, que són molt bons, la veritat és que crec que han inclós dues desafortunades imatges que molt segurament despertaràn la ira del públic femení, o almenys de certs sectors i/o persones.

Que una model com Violeta Sechkova estigui en el supertorneig MTel de Sofía, si, es notícia, ja que és una model bulgara, coneguda, i a més a més, va ser la anfitriona de la festa "Blanco y Negro", en la que es va subastar la cadira en la que el GM Véselin Topalov, (l´ídol i "heroi" local), es va asseure en el citat Torneig.

El que passa és que clar, per deixar patent que es una model famosa, molt maca i atractiva també, d´això no en tinc cap mena de dubte, (va ser portada de la edició bulgara de la revista "Maxim", i li van dedicar un reportatge fotogràfic, etc....., també), crec que no s´haurien d´haver possat segons quines imatges "provocadores", sobretot quan la citada model no va possar d´aquesta forma, ni tampoc es que calgués, vaja.

De tot plegat, puc deduir que degut a la època estival en que ens trobem, la calor tan forta i agobiant que fa, que augmenta cada cop més i més, (ara ve a "huevo", com dirien en castellà allò de "la primavera la sangre altera", sense cap mena de dubte per l´augment de temperatura que fa, més agradable, etc........, i sembla ser que a l´estiu continua i potser s´accentua encara més aquesta "tendència"), potser s´han despertat certes hormones i certs instints "molt salidorros". No obstant, també s´ha de dir, que mirat desde d´un punt de vista de mercat i de màrketing, la "jugada" ha estat rodona, ja que degut a que la societat en que ens trobem i bàsicament en aquest esport, on el públic majoritàriament es masculí i heterosexual, vull dir, que això en principi, augmentarà notablement les vendes de la revista, etc........ El que clar, potser és una mica trist que hagin de recórrer a segons quines fórmules per mirar de vendre més i més.

En canvi, si veíem el reportatge de la revista Peón de Rey, en el número de Juliol-Agost, (la "competència" directa, tot i que no ho crec pas, ja que les dues estàn molt i molt bé, i si tens prou diners, no triis només una, ja que les dues revistes són molt i molt bones), no hi ha cap "sortida de tó", en el referit reportatge sobre aquest torneig.

Clar, que abans, a la revista Jaque, anteriorment, al mes de Setembre de l´any 2004, però aquest cop sense ser tan "explícits", van dedicar un reportatge escrit i també fotogràfic sobre les dones que juguen a escacs i que són també en certa forma, models, (com les GM´s Alexandra Kosteniuk, Antoaneta Stefanova, i la supertop model Carmen Kass entre d´altres; totes elles, no cal dir-ho, són també molt maques i atractives), etc........, vull dir que molt segurament van fer "babejar" també a més d´un i d´una. Carmen Kass he de dir que és una gran aficionada als escacs, i sempre ha estat d´una o altre forma relacionada, i actualment, crec que és la Presidenta de la Federació d´Escacs d´Estonia, el país on va néixer. Carmen Kass ha estat i és també una model mol famosa i ha sigut portada, entre d´altres moltes, de revistes tan prestigioses com Vogue i Madame Figaro, en diversos païssos.

Jo personalment, crec que els reportatges d´escacs no necessiten pas aquestes "coses" per promocionar-se, etc........., com passa en altres esports, com el bàsket amb les cheerladers, etc......, però en tot cas, tampoc surten en les fotos dels reportatges als diaris esportius, etc........

En tot cas, millor aquesta portada que no abans d´altres, com per exemple, la del lavabo on soposadament va fer "trampes" en el lamentable "affaire" del match entre els GM´s Topalov i Vladimir Kramnik, on es reunificaven les dues "Corones" de Campions Mundials, (la de la FIDE i la "clàssica", desvinculada llavors de la FIDE), en una de sola. Aquest Campionat del Món va estar molt bé pel que fa a la reunificació del Títol Mundial, ja que no es podia admetre ni sostenir tampoc, tenir a un Campió Mundial "Oficial", per part de la FIDE, i un altre "oficiós". Però l´espectacle en que va degenerar tot allò va ser realment molt trist.

Respecte al Torneig de MTel, en el plà escaquístic, destacar la gran forma que manté Vasili Ivanckuk, (també conegut "carinyosament", com "Chuky"), que amb casi 40 anys, que té, (39), conserva una força de joc molt i molt bona. Ivanchuk va guanyar aquest molt fort Open, (i també el de Lleó), imposant-se a Topalov i a Anand, respectivament, on aquí tenen també els seus "feus".

En tot cas, pel que fa a la longevitat escaquística, destacar actualment al GM Viktor Korchnoi, també conegut com l´"enfant terrible", que als seus casi 80 anys, (77 anys crec que té), continúa donant molta guerra en diversos forts torneijos internacionals. I pel que fa als GM´s del passat, destacar entre d´altres, a Edward Lasker, que va ser Campió del Món durant molts anys, defensant amb éxit la seva Corona, i només va ser destronat per un altre gran geni, (el en el seu dia nen prodigi), el GM cubà José Raúl Capablanca, (que també va ser destronat per un altre grandíssim GM, com va ser l´ Alexander Alekhine).