Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

dijous, 20 d’agost del 2009

Final d´infart a la 8ena ronda.

Ahir a la tarda, a la 8ena ronda, en Josep Ramon i en Xavi Andiñach van perdre les seves partides davant rivals molt forts pel que fa als punts elo i a la força de joc també. En Joan Ramon, per la seva part, va tindre una partida molt igualada, fins al final, on hi va haver un final de torres, amb peons, que sempre són molt complicats de jugar.

Jo per la meva part, vaig fer el que havia de fer, guanyar a en Ricard Asensio Graells. Em va costar molt i molt, però, (em va anar de molt poc perdre, però finalment vaig guanyar; li vaig comentar al Xavi i ell em va dir que tot comta, referint-se als punts, independentment de si costen més o menys, si es guanya per temps, etc......). El meu rival em va sortir de Peó de Rei i vaig decidir plantejar la Defensa Siciliana, ja que tenia que guanyar de totes totes si volia fer alguna cosa a la classificació final. El meu rival, molt curiosament va decidir canviar els seus dos alfils pels meus dos cavalls, a l´Obertura, i al final vam arribar a un final on tenia torre, dama i cavall, (amb peons), contra torre, dama i alfil negre, (amb peons). Al final, però jo em vaig equivocar i vaig perdre algun que altre peó, però el meu rival també es va equivocar i em va permetre que li capturés el cavall, i si la seva torre es menjava la meva dama, jo li feia mat a la
1ª fila, amb la meva torre. Però no va caure en aquest error. Sigui com sigui, vaig acabar guanyant per temps, tot i que ja tenia millor possició i una peça menor de ventatge, (un alfil negre).

La partida però, va ser molt disputada i "maratoniana", ja que va durar 4 hores i mitja més o menys!! És a dir que vam acabar absolutament reventats, però per sort per a mi em vaig acabar endunt el punt sencer.

Ara queda la decisiva 9ena ronda final, on en Xavier Andiñach porta 3,5 punts, en Josep Ramon, 3, i aquest mateix cronista, 3, i en Joan Ramon, 2,5. Vull dir que encara està tot per decidir, tot i que el principal favorit per endur-se el trofeu a millor jugador local és en Xavi, ja que li toca un rival en teoria asequible, i fins i tot, encara que no guanyi la seva partida, si fa taules només, crec, en tenir els desempats a favor seu, ja s´enduria el trofeu. Jo tinc el desempat desfavorable amb els meus dos companys, en Xavi i en Josep Ramon, i la única esperança que tinc es que jo guanyi la meva partida aviat i fàcilment, per posar pressió a en Xavi i que perdi la seva partida, i que en Josep Ramon faci taules o que perdi també la seva partida. És a dir, que està tot molt i molt complicat.

Així doncs avui serà una altre ronda molt i molt dura, on tinc que anar a per totes i guanyar i esperar als demés resultats. El meu rival d´avui però es també molt complicat, ja que té més o menys de punts elo com jo mateix i de ben segur que plantejarà molta guerra.

Bé, continuarà ................

dimecres, 19 d’agost del 2009

Emoció a "dojo".

Ahir a la tarda, el Xavier Andiñach va guanyar la seva partida, i jo per la meva part, vaig perdre davant en Josep Ramon, (vaig sortir de Peó de Rei, però no vaig saber com atacar la seva rocosa i molt sólida defensa, la Caro-Khan). En Joan Ramon per la seva part, va perdre davant el noi Domenech Vila, del Club d´Escacs Cerdanyola Mataró.

És a dir que en Xavi passa a tenir 3,5 punts, en Josep Ramon, 3, i aquest mateix cronista, 2. Però per la jornada d´avui, la 8ena, en Xavi i en Josep Ramon tenen uns duels molt complicats davant jugadors molt superiors pel que fa referència als punts elo. És a dir, que si avui guanyo davant un rival assequible, en teoria, un 1730, em posaria amb 3 punts, és a dir, empatat amb en Josep Ramon, però en principi, amb el desempat desfavorable, al haver perdut amb ell, i em quedaria a mig punt d´en Xavi, (que per cert, en teoria, també té el desempat desfavorable davant en Josep Ramon, al haver perdut també amb ell). És a dir, que a la darrera ronda, hauria d´esperar que en Josep Ramon tornés a perdre o que fes taules com a mínim, i que en Xavi també perdés o que fes taules, i jo guanyar la meva partida. És a dir, que encara tinc opcions, molt poquetes, això si, per quedar com millor jugador local. En tot cas, les diferències seràn mínimes, (de mig punt, o fins i tot pot haver un doble o triple empat i haver de decidir-ho tot en els desempats).

En fi, a veure si hi ha sort......... Continuarà ..................

dimarts, 18 d’agost del 2009

Tot està per decidir.

Bé, tret de la 1ª possició en el Torneig, com ja he dit abans, on el M.I Rojas va tornar a guanyar en la 6ena ronda i ja porta 1 punt als seus perseguidors, i a d´altres, 1,5. Les demes possicions, (2on, 3er, etc........), seràn una mica més disputades.

Pel que fa als jugadors del Laetània Alella, ahir van guanyar en Xavi i en Joan Ramon, (tal com vaig vaticinar ahir), davant de rivals molt asequibles. No obstant, els va costar una mica guanyar, sobretot a en Joan Ramon, que al final es va complicar una mica la partida. En Josep Ramon va perdre, (li van fer un atac contra l´enroc i es veia obligat a entregar la calitat, però finalment es va deixar caçar la dama), i jo per la meva part, també vaig perdre contra un "vell conegut" d´altres torneijos, Volart. Em va tornar a plantejar la Obertura Anglesa, i ja desde la Obertura no vaig quedar gaire bé. Tot i que vaig fer una molt greu errada i vaig tenir que entregar la calitat, el meu adversari m´hagués acabat guanyant, ja que tenia molta pressió per la columna c i uns peons molt avançats, (i 1 casi passat).

Pel que fa a la 7ena ronda, hi ha un altre duel "fratricida", aquest cop entre aquest mateix cronista i en Josep Ramon. Sense cap mena de dubte serà una partida molt interessant e igualada i que serà decisiva de cara a decidir qui serà el millor jugador local, (estem empatats a 2 punts, en Joan Ramon també té 2 punts, i en Xavi té mig punt més, 2,5; en aquesta ronda, però, en Joan Ramon té una partida molt complicada davant Josep Mª Domenech Vila, i el Xavi Andiñach també ho té molt complicat davant Jose Diaz Narvaez, i per tant, avui seria un molt bon moment per mirar d´endur-me el punt i mirar d´agafar distància en la classificació, i més tenint en comte que en Xavi va perdre amb en Josep Ramon i que en cas d´empat a punts, molt segurament tindria el desempat desfavorable respecte a mi).

Per tant, avui tornaré a sortir de Peó de Rei, i miraré de plantejar alguna "celada" d´Obertura a en Josep Ramon, a veure si hi ha sort i puc endur-me fàcilment el punt, tot i que no crec pas que sigui tan fàcil guanyar, (si guanyo, clar), avui.

Continuarà .............

dilluns, 17 d’agost del 2009

Sorpreses a "dojo".

En la 3ª ronda, de forma sorpresiva es va imposar en Josep Ramon a en Xavi Andiñach, tot i la diferència de punts elo a favor d´en Xavi. Va ser una partida molt igualada fins que el Xavi va decidir sacrificar un cavall per atacar l´enroc d´en Josep Ramon. Però es va defensar molt bé i va refusar tot l´atac. Finalment, en Josep Ramon entrava un Peó a Dama o li feia mat a en Xavi, i per tant, va decidir abandonar.

"No ens hem de refiar dels jubilats", em va dir en Joan Ramon, i té molta raó.

Jo per la meva part, vaig fer taules, per un greu error meu quan ja tenia la partida molt ben encarrilada, tot i que a l´Obertura podia haver quedat molt malament, (no em vaig mirar gaire la Siciliana Pelikan - Svesnikov).

Pel que fa a la 4ª ronda, vaig fer taules, aquest cop amb les peces negres, on vaig plantejar la Defensa Francesa i em van fer la Variant Tancada. Desprès de l´Obertura, vaig quedar amb un Peó de més, però el final resultant amb alfils de diferent color va ser decissiu per arribar a un final de taules teóriques, ja que no es podia forçar res. El Xavi Andiñach va fer taules contra un rival inferior pel que fa als punts elo, pero ja "molt veterà". I en Joan Ramon i en Josep Ramon perdien les seves partides davant de rivals molt forts.

A la 5ª ronda vaig tornar a sortir de Peó de Rei, (en aquest Torneig estic tornant un altre cop als meus orígens, a la meva infància, i mica en mica vaig deixant de tenir por a jugar de Peó de Dama, com a la 1ª partida, de Peó de Rei, etc........, desprès d´haver-me "graduat" jugant Obertures "estrambotiques" com ara la Bird, la Larsen, etc........., que m´han donat moltes jornades de gloria), i em van fer la Defensa Escandinava. El meu rival, un 1700 de Mollet, va cometre dos errors molt greus a la Obertura, i es va deixar menjar les seves dues torres pel meu cavall, i aqui es va acabar la partida, tot i que es va "arrossegar" una mica més, la veritat que no se pas per quina raó, ja que no tenia absolutament res a fer. En Xavi Andiñach va perdre en un final complicat contra Bollero del Cerdanyola Mataró, i en Josep Ramon queia també derrotat davant el jugador italià molt fort, Domenico. En Joan Ramon, per la seva part, també perdia davant el rival que li va tocar a en Xavi el dia anterior.

Així doncs, tots els jugadors del Laetània Alella estem molt apretats pel que fa a la classificació general. De moment, en Josep Ramon i aquest mateix cronista, portem 2 punts, en Xavi, 1,5, i en Joan Ramon, 1. Però per a aquesta ronda, la 6ª, en Xavi i en Joan Ramon molt segurament sumaràn el punt sencer, ja que tenen rivals molt asequibles. En Josep Ramon i jo ho tenim una mica més complicat. A mi em toca jugar contra Volart, del Club Tres Peons. Em sembla que ja he jugat contra ell en una ocassió anterior, ja que aquest nom em sona. No se però que vam fer quan vam jugar. I tinc uns petits dubtes sobre quina defensa jugar. No se si jugar decididament pel punt arriscant-me ja desde la Obertura o jugar a especular amb el resultat i fer una defensa molt més sólida.

En quant al Campió del Torneig, està molt clar que serà el 1er tauler, el M.I Rojas, ja que es va acabar imposant al M.N Jaume Anguera, en la decisiva 5ª ronda, i ja porta 1 punt d´aventatge sobre els seus perseguidors.

Continuarà .................

divendres, 14 d’agost del 2009

Balanç dels 2 primers rounds de l´Open d´Alella.

Ja han passat dues rondes desde l´inici d´aquest Open i hem de fer una valoració sobre com va. De moment, les coses no han anat gaire bé pels jugadors del Laetània Alella, ja que en la 1ª ronda ens van tocar pràcticament a tots, (menys al Xavier Andiñach, que no va ser aparellat, ja que erem imparells), els "ossos". Jo per la meva part, vaig provar de fer una Obertura nova, l´atac Barry-Hebden, crec que es diu, del Peó de Dama, però vaig quedar en pitjor possició davant la Defensa India de Dama que va fer el meu rival. Finalment casi em vaig deixar la calitat, i per evitar-ho vaig haver de sacrificar un alfil per un peó, sense cap mena de compensació.
Qui ho va tenir millor de nosaltres tres per aconseguir el punt va ser en Josep Ramon, que anava guanyant de torre neta, crec, però finalment es va deixar enxampar en una xarxa de mat imparable. Va ser una llàstima la seva partida, ja que crec que la tenia guanyada i davant d´un rival molt superior pel que fa als punts elo.

Pel que fa a la segona ronda, en Joan Ramon es va acabar imposant a un vell conegut nostre, el Raúl García Pitarch, que es el penúltim del rànking, pel que fa a l´elo. En Josep Ramon es va imposar a un 1700 i el Xavi també es va imposar a un altre 1700, però li va costar una mica més endur-se el punt. Jo per la meva part, vaig fer un error molt greu d´Obertura, i vaig quedar amb una peça menor de menys, (un cavall), i vaig anar resistint els atacs del meu rival. Tot i això, el final va estar una mica igualat, més que res perque vaig especular amb una entrega de la calitat en e3. Finalment vam arribar a un final de Dama amb tres peons, (el meu rival, que portava les peces blanques), contra torre, alfil i dos peons, (i doblegats a la columna g). Al final em van fer escac i mat, però la veritat es que el peó de més i passat de les blanques s´acabarien imposant, a més de que en teoria la Dama es més forta que la Torre i l´Alfil. Sigui com sigui, deixaré un temps "adormida" la meva Defensa predilecta contra el Peó de Dama, el Contragambit Budapest, ja que veig que no em funciona tant bé com abans, i miraré de buscar altres coses noves, i/o de fer una "migració a la meva infantesa". Un altre aspecte a destacar es la "sorpresa" que hi va haver en una partida entre dos jugadors del club d´escacs Cerdanyola Mataró. Es va imposar amb les peces negres, en Josep Mª Domenech Vila a Antoni Viñas Serra. Va ser una partida molt interessant, però aquest jove jugador es va acabar imposant, tot i tenir bastant menys elo que el seu rival. Pel que fa a les demés partides, no les vaig poder seguir gaire, però en el grup capdavanter els grans favorits van sumant tots els punts, i qui té més "chances" per endur-se el triomf final es el 1er jugador del rànking, el M.I Luis Rojas Keim. Pel que fa al trofeu de jugador més veterà, en Jaume Anguera Maestro es el principal favorit, encara que pot guanyar un altre trofeu si queda ben amunt a la classificacio final.

Pel que fa la 3ª ronda d´aquesta tarda, hi ha el primer duel "fratricida" entre el Xavier Andiñach i en Josep Ramon. Sense cap mena de dubte, serà una partida molt interessant, i també molt decisiva de cara a decidir qui serà el millor jugador local. A en Joan Ramon li ha tocat un rival molt dur i fort pel que fa no només a l´elo sino també en l´estil de joc. L´ha tocat un jugador veí, del Masnou Casino, el Palau. Per la meva part, a mi m´ha tocat un 1700 del club d´escac de Vallromanes. Avui intentaré sumar el punt per mirar d´anar remontant possicions, mica en mica, a la classificació final.

Per a aquesta ronda, s´han demanat alguns jugadors algun descans i/o bye, com ara en Raúl Garcia Pitarch.

P.D: intentaré anar pujant les meves partides, mica en mica, tot i que ara estaré lógicament entrenant-me a veure si puc inaugurar el meu "marcador".

Continuarà ..............

dimecres, 12 d’agost del 2009

Previsions pel 6é Torneig Obert d´Alella.

Avui, día 13/08 del 2009 comença el nostre Torneig Obert d´Alella, en la seva sisena edició, si no recordo malament. De moment, som 53 inscrits, (alguns vells coneguts d´altres clubs i d´altres, nous companys, per exemple, del Club d´Escacs de Vallromanes, etc......), encara que potser serem una mica més, depenent si algú s´apunta "in extremis", a darrera hora.

Per aquesta edició el nivell és molt i molt fort, ja que a banda d´un M.I, (el nº 1 de série i cap del rànking), hi han diversos M.C, M.N i M.F, etc........

Jo per la meva part intentaré lluitar en la meva categoria per mirar d´aconseguir un dels premis finals que hi han, però natural i lógicament, miraré de quedar el millor del meu tram, (1800), o millor jugador local.

En aquest Torneig faré una mena de "migració" o retorn a la meva infantesa i miraré de tornar a fer servir les defenses que vaig fer servir més quan vaig començar a jugar a escacs, (allà pel voltant dels 8 anys), i a les que he anat recorrent "esporàdicament", alguna que altre vegada. Potser les defenses que faci servir es poden titllar de "tabliferes", però degut al molt fort nivell que hi ha, crec que es el més idoni i encertat també.

Quan porti les peces blanques, serà una mica més complicat, ja que intentaré posar en pràctica algunes noves idees, (que he provat molt poc i/o únicament en partides ràpides), tot i que no descarto pas fer servir algun cop, alguna Obertura "típica" del meu estil.

Bé, sigui com sigui, espero i desitjo que aquest Torneig vagi molt i molt bé, en general i principalment als 4 jugadors del Laetània Alella que participem. És a dir, aquest mateix cronista, el nostre President, el Xavi Andiñach, el Joan Ramon i en Josep Ramon.

D´altra banda, sembla ser que aquest any no tindrem cap "affaire" com els que van passar fa 1 o 2 anys, o almenys així ho esperem i desitjem també, que tot es desenvolupi en la més absoluta tranquilitat, etc.........

Continuarà ...........

dilluns, 3 d’agost del 2009

Crónica de la Festa Major d´Alella 2009.

El día 2 d´Agost, Diumenge al matí es va organitzar un Torneig de partides ràpides, (de 7 minuts per jugador), d´escacs, (amb la col-laboració del Club d´Escacs Laetània Alella, i de l´Ajuntament d´Alella també), aprofitant que es celebrava la Festa Major d´Alella. El lloc era a la porxada del Mercat Municipal, al costat del kiosk d´Alella.

En aquesta ocassió vaig poder intervindre, ja que no participava en el SuperTorneig de Badalona, desprès de tot el merdé que va passar l´any passat, i vaig decidir evitar-me problemes.

Pel que fa a la meva actuació, he de dir que em va anar molt bé, (molt millor que la molt recent de Mataró, on hi va haber el Torneig de ràpides per equips), ja que em vaig quedar a només mig punt de classificar-me per les semifinals. En el meu grup, l´A, vaig fer 7,5 punts de 9 possibles, i vaig fer taules, amb blanques amb el 2on de grup, i vaig perdre amb el líder, el Xavier Andiñach, també amb les peces blanques jo. En general, aquest mini-torneig va anar prou bé a tots els jugadors del Laetània Alella, i principalment, a en Xavi Andiñach, a mi mateix, (em vaig quedar només a mig punt del 2on classificat de grup, és a dir, a les "portes" dels play offs), i també a en Josep Ramon i a en Joan Ramon, que també van conseguir molts punts, però es van quedar també allunyats dels play offs finals, a 1,5 punts, si no recordo malament.

Sigui com sigui, vam passar una estona molt agradable, vam trobar a vells coneguts i vam conéixer a nous també, i jo per la meva part, vaig provar algunes coses noves, tot i que també en vaig fer servir d´algunes línies antigues que vaig fer servir anteriorment amb més o menys éxit.

En aquest cop, però, tot i arribar a la final el Xavi, el seu "botxí" va ser un noi molt jove, (si no em falla la memória, em sembla que es diu Pantaleoni), crec que de la Lira, que jugava molt i molt bé, i al final va acabar sent un molt merescut guanyador del trofeu. Llàstima que no es quedés "a casa". Bé, potser l´any vinent, qui sap. S´ha de destacar però que aquest cop hi havien dos baixes molt importants del nostre club, i eren les del Sergi Collazo i sobretot, la d´en Manel Gardeñes, que si no recordo malament, va quedar Campió l´any passat. (Doncs no, tal com em recorda el Xavi Andiñach, va resultar ell el Campió i Sub-Campió el Sergi Collazo. Bé, jo em figurava que el Manel hauria quedat Campió, ja que era el jugador més fort pel que fa referència als punts elo).

En definitiva, va ser un molt bon entrenament de cara al proper Torneig d´Alella, on aquest any serà molt i molt complicat poder optar a algun dels triomfs finals. Una qüestió apart es el fet de que m´agradaria molt poder "colar-me" entre els taulers de més amunt, per poder jugar amb les peces de fusta, i també amb els "cracks" del Torneig.

Quan acabi el Torneig d´Alella, depenent de com estigui d´ànims, etc........, potser en jugaré un altre, a veure si així puc anar puixant una mica més el meu elo. M´agradaria molt poder participar al SuperTorneig de Sants, que diuen que està molt ben organitzat i es molt competitiu, etc.........

Bé, ens veíem al Torneig d´Alella, i sino, en un altre cita escaquística.

Fins aviat!!

Llorenç Maza.

P.D: malauradament no tinc cap foto d´aquest Torneig, ja que la meva càmara digital no va gaire bé. No obstant, si m´arriba alguna, ja la penjaré.