Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pàgines

Etiquetes

Etiquetes

Reinaxença

Reinaxença

Seguidors

Blog per parlar bàsicament de temes d´escacs i de jocs de tauler relacionats, com ara el shogi, el go, etc......, i de molts diversos temes i gustos com ara musicals, cròniques de sèries de TV, de cinema, etc...., d´una mica de tot vaja. Bé, espero i desitjo que us agradi a tots i a totes. Llorenç Maza.

Arxiu del blog

El Blog de Catulo

Blog de catulo

catulo

sekai

Cercar en aquest blog

sekai

Entrada destacada

TERÀPIA DE SHOCK - "Sense Tu"

BAE I am very sorry. I need you.

divendres, 14 d’agost del 2009

Balanç dels 2 primers rounds de l´Open d´Alella.

Ja han passat dues rondes desde l´inici d´aquest Open i hem de fer una valoració sobre com va. De moment, les coses no han anat gaire bé pels jugadors del Laetània Alella, ja que en la 1ª ronda ens van tocar pràcticament a tots, (menys al Xavier Andiñach, que no va ser aparellat, ja que erem imparells), els "ossos". Jo per la meva part, vaig provar de fer una Obertura nova, l´atac Barry-Hebden, crec que es diu, del Peó de Dama, però vaig quedar en pitjor possició davant la Defensa India de Dama que va fer el meu rival. Finalment casi em vaig deixar la calitat, i per evitar-ho vaig haver de sacrificar un alfil per un peó, sense cap mena de compensació.
Qui ho va tenir millor de nosaltres tres per aconseguir el punt va ser en Josep Ramon, que anava guanyant de torre neta, crec, però finalment es va deixar enxampar en una xarxa de mat imparable. Va ser una llàstima la seva partida, ja que crec que la tenia guanyada i davant d´un rival molt superior pel que fa als punts elo.

Pel que fa a la segona ronda, en Joan Ramon es va acabar imposant a un vell conegut nostre, el Raúl García Pitarch, que es el penúltim del rànking, pel que fa a l´elo. En Josep Ramon es va imposar a un 1700 i el Xavi també es va imposar a un altre 1700, però li va costar una mica més endur-se el punt. Jo per la meva part, vaig fer un error molt greu d´Obertura, i vaig quedar amb una peça menor de menys, (un cavall), i vaig anar resistint els atacs del meu rival. Tot i això, el final va estar una mica igualat, més que res perque vaig especular amb una entrega de la calitat en e3. Finalment vam arribar a un final de Dama amb tres peons, (el meu rival, que portava les peces blanques), contra torre, alfil i dos peons, (i doblegats a la columna g). Al final em van fer escac i mat, però la veritat es que el peó de més i passat de les blanques s´acabarien imposant, a més de que en teoria la Dama es més forta que la Torre i l´Alfil. Sigui com sigui, deixaré un temps "adormida" la meva Defensa predilecta contra el Peó de Dama, el Contragambit Budapest, ja que veig que no em funciona tant bé com abans, i miraré de buscar altres coses noves, i/o de fer una "migració a la meva infantesa". Un altre aspecte a destacar es la "sorpresa" que hi va haver en una partida entre dos jugadors del club d´escacs Cerdanyola Mataró. Es va imposar amb les peces negres, en Josep Mª Domenech Vila a Antoni Viñas Serra. Va ser una partida molt interessant, però aquest jove jugador es va acabar imposant, tot i tenir bastant menys elo que el seu rival. Pel que fa a les demés partides, no les vaig poder seguir gaire, però en el grup capdavanter els grans favorits van sumant tots els punts, i qui té més "chances" per endur-se el triomf final es el 1er jugador del rànking, el M.I Luis Rojas Keim. Pel que fa al trofeu de jugador més veterà, en Jaume Anguera Maestro es el principal favorit, encara que pot guanyar un altre trofeu si queda ben amunt a la classificacio final.

Pel que fa la 3ª ronda d´aquesta tarda, hi ha el primer duel "fratricida" entre el Xavier Andiñach i en Josep Ramon. Sense cap mena de dubte, serà una partida molt interessant, i també molt decisiva de cara a decidir qui serà el millor jugador local. A en Joan Ramon li ha tocat un rival molt dur i fort pel que fa no només a l´elo sino també en l´estil de joc. L´ha tocat un jugador veí, del Masnou Casino, el Palau. Per la meva part, a mi m´ha tocat un 1700 del club d´escac de Vallromanes. Avui intentaré sumar el punt per mirar d´anar remontant possicions, mica en mica, a la classificació final.

Per a aquesta ronda, s´han demanat alguns jugadors algun descans i/o bye, com ara en Raúl Garcia Pitarch.

P.D: intentaré anar pujant les meves partides, mica en mica, tot i que ara estaré lógicament entrenant-me a veure si puc inaugurar el meu "marcador".

Continuarà ..............